<We_can_help/>

What are you looking for?

Nagrade

NAGRADE

Nagrada predstavlja mnogo više od statuete. To je oličenje uspeha koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji elektronske trgovine u Srbiji, Svaki prekovremeni rad i svaka graška znoja se izuzetno ceni, stoga želimo da vaše zalaganje i vredan rad nagradimo i podelimo sa čitavim svetom u okviru Hot Spot eCommerce Awards 2022.

Kompanije mogu da učestvuju u izboru za 22 nagrada u okviru 2 kategorije. Svaka od njih nosi posebnu vrednost i težinu, jer našu industriju čine fascinantni akteri, brendovi i pokretači iz različitih oblasti bez kojih e-commerce ne bi bio ono što je danas.

Učešćem u manifestaciji kompanije stiču bolju vidljivost i prepoznatljivost na tržištu, a titula šampiona će dodatno podstaći njihov rast i razvoj na polju onlajn trgovine. Želimo da na jednom mestu okupimo ono najbolje što Srbija i region imaju, a to ste baš vi!

Rok za prijavu je 09. januar 2023. godine u 23.59 časova.

U nastavku pročitajte više o kategorijama i pojedinačnim nagradama koje će biti dodeljene na svečanoj ceremoniji 26. januara.

eComm BRANCH

Pažljivo smo odabrali sektore i nagrade u okviru kojih će se nadmetati direktni konkurenti na tržištu. Iako svaka na svoj način pomaže razvoju online kupovine u svojoj branši, javnost i žiri će dodeliti nagrade onim kompanijama koje su prikazale vanserijski uspeh u digitalnom svetu.

Fashion Online Store of the year

Priznanje se dodeljuje najboljoj online prodavnici u oblasti mode. Za izbor ove nagrade mogu se prijaviti sve kompanije koje se bave prodajom odeće, obuće, nakita i modnih aksesoara.

Beauty, Health & Wellbeing Online Store of the year

Nagrada je namenjena za online prodavnicu koja je ostvarila prvoklasne rezultate u oblasti zdravlja i lepote. Mogu se prijaviti sve kompanije koje prodaju kozmetičke proizvode, lekove, farmaceutske proizvode, kao i različite vrste tretmana.

Sportswear Online Store of the year

Nagrada se dodeljuje najboljoj prodavnici u oblasti sportske opreme. Za ovu nagradu se mogu prijaviti kompanije koje se bave online prodajom sportske opreme, proizvoda za sportsku rekreaciju i slobodno vreme.

Consumer Tech Online Store of the year

U okviru ove nagrade tražimo najbolju online prodavnicu u oblasti potrošačke elektronike u protekloj godini. Za izbor ove nagrade mogu se prijaviti sve kompanije koje prodaju mobilne telefone, kompjutere, televizore, kućnu tehniku, opremu za igrice.

Food & Beverage Online Store of the year

Sektor hrane i pića dostigao je neslućene visine, a ova nagrada namenjena je upravo najuspešnijima iz te oblasti. Prijava je otvorena za sve kompanije koje se bave prodajom hrane i pića preko interneta – proizvođači, dobavljači, restorani, barovi.

Home & Office Online Store of the year

Kuća i kancelarija su za mnoge postali svakodnevnica, zbog čega je ova oblast zabeležila fenomenalan napredak. Žiri će odabrati najbolje, a za izbor ove nagrade mogu se prijaviti sve online prodavnice koje se bave prodajom kućnog i kancelarijskog nameštaja, „uradi sam” nameštaja, antikviteta.

Travel & Tourism Online store of the year

U okviru ove nagrade biramo najbolju online prodavnicu u oblasti putovanja. Mogu se prijaviti sve koje se bave prodajom aranžmana za odmor, letova, krstarenja, turističkih atrakcija. U ovu potkategoriju spadaju turističke agencije, avio kompanije, smeštaj koji poseduje svoju web prezentaciju, kao i festivali.

Entertainment Online store of the year

U okviru ove nagrade biramo najbolju online prodavnicu u oblasti entertainmenta. Mogu se prijaviti sve koje se bave prodajom knjiga, igračaka, kao i pretplate za video sadržaje.

Betting award

U okviru ove nagrade biramo najbolju kompaniju u oblasti betting-a. Mogu se prijaviti sve kompanije koje pružaju usluge u oblasti igara na sreću.

Best Kids Shop

Priznanje se dodeljuje najboljoj online prodavnici u oblasti mode i igračaka za decu. Za ovu nagradu mogu se prijaviti sve kompanije koje se bave prodajom dečije odeće, obuće, igračaka i ostali dečijih aksesoara.

Best Marketplace of the year

Priznanje se dodeljuje najboljoj online marketplace prodavnici.

Best Small Online store of the year
Best Telco Online store of the year

Priznanje se dodeljuje najboljoj online prodavnici u oblasti telekomunikacija.

eComm EXCELLENCE

Priznanja za posebna dostignuća zaslužuju posebno mesto. Osmislili smo potkategorije koje obuhvataju najrazličitije i najvažnije doprinose koji su podigli našu industriju na viši nivo.

Best mBanking App

U okviru ove nagrade bira se najbolja e-commerce aplikacija za mBanking.

Best Web Shop Solution

U okviru ove nagrade bira se najbolje CMS rešenje za internet prodaju.

Best Payment integrator

U okviru ove nagrade bira se najbolje rešenje za payment integratora.

Best Logistics Company

U okviru ove nagrade bira se najbolja kompanija za dostavu.

My favourite courier

U okviru ove nagrade bira se najbolja kompanija za last mile dostavu.

Best shopping app

U okviru ove nagrade bira se najbolja aplikacija za ecommerce.

Best Digital Campaign

Ova nagrada prepoznaje i nagrađuje izuzetnu digitalnu kampanju koja je uspešno poboljšala vidljivost online poslovanja.

Best Sales Supporting Tool

U okviru ove nagrade bira se najbolji alat ili usluga za podršku u prodajnim kampanjama. Mogu se prijaviti kompanije koje se bave upoređivanjem cena, CRM, alati za automatske preporuke I slično…

Best Agency Supporting Online Sales

U okviru ove nagrade bira se najbolja agencija za podršku online prodaji.

CHAMPIONS

Kao što sam naziv kategorije sugeriše, tražimo šampiona online poslovanja u Srbiji. Ova nagrada predstavljaju omaž najsmelijima i najodlučnijima koji su neumorno radili i kada je ceo svet stao. Zahvaljujući njima, danas imamo industriju koja raste brže nego ikada pre.

eCommerce Champion 2022 (Not for Entry)

Nagrada se dodeljuje kompaniji koja je u tekućoj godini na polju e-trgovine ostvarila fantastične rezultate. Sudije će uporediti kompanije u više poslovnih sektora kako bi krunisale ukupnog pobednika za 2022. godinu.
Svi kandidati koji su se prijavili za neku od nagrada ulaze u izbor za eCommerce šampiona.

Hot Spot Awards 2022 is supported by the Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) commissioned by the European Union and the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) to implement the Open Regional Fund for South – East Europe – Foreign Trade. The content of this website represents the opinions of the author(s) and is not necessarily representative of the position of the Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).