Nagrade

Nagrada ne predstavlja samo fizičku statuetu, već simbolizuje vrhunac uspeha koji će ostati zauvek uklesan zlatnim slovima u istoriji elektronske trgovine u Srbiji. Svesni smo svakog vašeg truda, rada i posvećenosti, te želimo i ove godine da nagradino vaš vredan rad, deleći ga s celim digitalnim ekosistemom kroz HotSpot eCommerce Awards 2023.

Kompanije se tamiče u izboru za 23 nagrade u okviru 2 kategorije. Svaka od njih nosi posebnu vrednost i težinu, jer industrijski pečat elektronske trgovine oblikuje se zahvaljujući izuzetnim pojedincima, raznolikim brendovima i inovativnim liderima iz različitih sektora.

Učestvovanje u ovoj manifestaciji pruža kompanijama priliku da ne samo unaprede svoju prisutnost na tržištu i izgrade prepoznatljivost, već i da se izdvoje kao lideri, dodatno podstičući svoj rast i razvoj u sferi online trgovine.Želimo da na jednom mestu okupimo ono najbolje što Srbija ima, a to ste baš vi!

U nastavku pročitajte više o kategorijama i pojedinačnim nagradama koje će biti dodeljene na svečanoj ceremoniji 07. Februara.

eComm BRANCH

Dobrodošli u kategoriju “eComm BRANCH”, gde se susreću vrhunski predstavnici različitih sektora u takmičenju za priznanje u digitalnom svetu. Ova kategorija je posvećena prepoznavanju kompanija koje unapređuju online kupovinu u svojoj branši, ali i onim koje su postigle vanserijski uspeh.

Pažljivo smo analizirali delatnosti i prema tome kreirali nagrade kako bismo omogućili da se prijavi što više aktera na tržištu. Svaka delatnost ima svoje specifičnosti, ali pravilo je jednostavno – nagrade će biti dodeljene onim kompanijama koje su se istakle u digitalnom svetu svoje branše.

Pozivamo sve kompanije koje su uspešno zakoračile u ecommerce i digitalni svet da se prijave i dele svoje priče o uspehu. Očekujemo prijave kompanija koje su postavile nove standarde u digitalnoj trgovini, bez obzira na delatnost kojem pripadaju. Ne propustite priliku da pokažete kako vaša inovacija, angažman i digitalna strategija čine razliku u vašoj industriji. 

Fashion Online Store of the year

Fashion Online Store of the year

Ova nagrada se dodeljuje najistaknutijoj online prodavnici u oblasti mode. Za ovu prestižnu titulu mogu se prijaviti sve kompanije koje se bave prodajom odeće, obuće, nakita i modnih aksesoara.

Beauty, Health & Wellbeing Online Store of the year

Beauty, Health & Wellbeing Online Store of the year

Nagrada je namenjena online prodavnici koja je ostvarila izuzetne rezultate u oblasti zdravlja i lepote. Svi oni koji se bave prodajom kozmetičkih proizvoda, suplemenata, farmaceutskih proizvoda, kao i različitih vrsta tretmana, pozvani su da se prijave. Ova nagrada prepoznaje izvanredna postignuća i posvećenost kompanija koje su pioniri u digitalnom prostoru lepote, zdravlja i blagostanja. Pridružite se konkurenciji i podelite svoj doprinos unapređenju dobrobiti i lepote online zajednice.

Sports Online Store of the year

Sports Online Store of the year

Za nagradu mogu se prijaviti kompanije koje se bave online prodajom sportske opreme, proizvoda za sportsku rekreaciju i slobodno vreme. Očekujemo prijave od lidera u industriji koji su usmereni na pružanje vrhunskih sportskih proizvoda i opreme putem digitalnih platformi.

 

Consumer Tech Online Store of the year

Consumer Tech Online Store of the year

U okviru ove nagrade, tražimo najbolju online prodavnicu u oblasti potrošačke elektronike. Prijaviti se mogu sve kompanije koje se bave online prodajom mobilnih telefona, računara, televizora, kućne tehnike i opreme za igre. Ova nagrada odaje priznanje za izuzetnost i liderstvo u digitalnom prostoru potrošačke tehnologije, a cilj nam je prepoznati kompanije koje su postavile standarde u pružanju vrhunskih proizvoda i usluga u ovoj dinamičnoj industriji.

Food & Beverage Online Store of the year

Food & Beverage Online Store of the year

Sektor hrane i pića beleži konstantan rast, a ova prestižna nagrada namenjena je istinskim liderima iz te oblasti. Sve kompanije koje se bave prodajom hrane i pića putem interneta, uključujući proizvođače, dobavljače, restorane i barove, pozivamo da se prijave. Ova nagrada prepoznaje izvanredne doprinose onima koji oblikuju digitalnu budućnost hrane i pića.

Home & Office Online Store of the year

Home & Office Online Store of the year

Kuća i kancelarija su postali neizostavan deo svakodnevice za mnoge, što je dovelo do izuzetnog razvoja ove oblasti. Nagrada je namenjena najboljima u ovoj kategoriji, a za nju se mogu prijaviti sve online prodavnice koje se bave prodajom kućnog i kancelarijskog nameštaja. Cilj nam je prepoznati inovativnost, stil i funkcionalnost kompanija koje oblikuju prostor u kojem živimo i radimo.

Travel & Tourism Online Store of the year

Travel & Tourism Online Store of the year

Prijavljuju se sve kompanije koje se bave prodajom aranžmana za odmor, letova, krstarenja i turističkih atrakcija. Ova kategorija obuhvata turističke agencije, avio-kompanije, smeštajne objekte sa sopstvenim web-sajtom, kao i festivale. Želimo da prepoznamo kompanije koje su na inovativan način omogućile korisnicima da istraže svet putovanja kroz digitalni prostor.

Kids Shop of the year

Kids Shop of the year

Tražimo najbolju online prodavnicu namenjenoj najmađima. Ova nagrada namenjena je svim kompanijama koje se bave prodajom dečije odeće, obuće, igračaka i drugih dečijih aksesoara. Želimo prepoznati lidera u industriji koji su posvećeni pružanju kvalitetnih proizvoda koje roditelji biraju za najmlađe.

Marketplace of the year

Marketplace of the year

U okviru ove nagrade želimo prepoznati marketplace platformu koja se ističe u pružanju izuzetnog iskustva korisnicima, podržavajući raznovrsne prodavce i pružajući kvalitetnu uslugu širokom spektru potrošača. Pridružite nam se u prepoznavanju vodećeg online marketplace-a koji postavlja standarde u digitalnom svetu maloprodaje.

Best eCommerce Acquiring Bank

Best eCommerce Acquiring Bank

Nagrada priznaje banku koja se ističe u pružanju izuzetnih usluga akvizicije za online trgovinu. Ova kategorija prepoznaje finansijske institucije koje su uspešno olakšale procese plaćanja, pružile bezbednost transakcija i podržale rast e-trgovine.

Best Telco online of the year

Best Telco online of the year

Ova nagrada se dodeljuje najboljoj online prodavnici u oblasti telekomunikacija. Cilj je prepoznati lidera u industriji koji pruža izuzetnu uslugu, visokokvalitetne proizvode i jedinstveno iskustvo kupovine u svetu telekomunikacija.

Books, e-books and bookshops

Books, e-books and bookshops

Ove godine ćemo dodeliti nagradu u oblasti “Books, e-books, and Bookshops”, posvećenu priznavanju izuzetnosti u svetu knjiga, e-knjiga i knjižara. Ova kategorija naglašava ključne elemente koji oblikuju savremeni doživljaj knjiga, pružajući priliku da se istaknu kako tradicionalne tako i digitalne platforme.

DIY & Elektro shops

DIY & Elektro shops

Po prvi put nagrađujemo online prodavnice iz kategorije “DIY & Elektro shops”. Namenjena je domaćim “Do It Yourself” prodavnicama i elektro opremi u širem smislu. Ova kategorija obuhvata raznolike prodavnice koje pružaju potrebne proizvode i usluge za samostalne projekte, od alata za radionice do elektronskih komponenti.

Pet Shop of the Year

Pet Shop of the Year

Nagrada “Pet Shop of the Year” se dodeljuje pet shopu koji se ističe u pružanju izuzetnog iskustva kupcima i inovativnim pristupom u oblasti prodaje proizvoda za kućne ljubimce. Ova kategorija prepoznaje pet shopove koji ne samo da nude širok asortiman kvalitetnih proizvoda, već i pružaju stručnost, ljubaznost i pažnju prema kupcima.

eComm EXCELLENCE

Priznanja za posebna dostignuća zaslužuju posebno mesto. U okviru “eComm EXCELLENCE” kategorije, stvaramo prostor za prepoznavanje izuzetnih doprinosa koji su podigli našu industriju elektronske trgovine na viši nivo. Ove kategorije su pažljivo osmišljene kako bi obuhvatile najraznovrsnije i najvažnije inovacije i dostignuća koja oblikuju digitalnu trgovinu danas.

Best mBanking App

Best mBanking App

U okviru ove nagrade, tražimo najbolju e-commerce aplikaciju za mobilno bankarstvo (mBanking). Ova kategorija posvećena je prepoznavanju izuzetnosti u razvoju aplikacija koje omogućavaju korisnicima jednostavan, siguran i efikasan pristup bankarskim uslugama putem mobilnih uređaja. Pozivamo vas da se prijavite za “Best mBanking App” i pokažete kako vaša aplikacija postavlja standarde u mobilnom bankarstvu. Ova nagrada pruža priliku za prepoznavanje vašeg truda u pružanju izuzetnog korisničkog iskustva i inovacija u sferi finansijske tehnologije.

Best Web Shop Solution

Best Web Shop Solution

Istražujemo najbolje CMS (Content Management System) rešenje za internet prodaju. Ova kategorija posvećena je prepoznavanju izuzetnosti u razvoju i implementaciji CMS platformi koje omogućavaju kreiranje efikasnih, privlačnih i funkcionalnih web prodavnica. Pozivamo vas da se prijavite za “Best Web Shop Solution” i pokažete kako vaše rešenje postavlja standarde u industriji e-trgovine. Ova nagrada pruža priliku za prepoznavanje vašeg doprinosa razvoju efikasnih i inovativnih web prodavnica.

Best Payment integrator

Best Payment integrator

U okviru ove nagrade, istražujemo najbolje rešenje za payment integraciju koje se ističe u olakšavanju sigurnih, brzih i pouzdanih online transakcija. Ova kategorija posvećena je prepoznavanju izuzetnosti u oblasti payment integracija koje pružaju visok nivo sigurnosti i korisničkog iskustva. Ova nagrada pruža priliku za prepoznavanje vašeg doprinosa u stvaranju bezbednog okruženja za elektronske transakcije.

Best Logistics Company

Best Logistics Company

Nagrada za “Best Logistics Company” ima za cilj prepoznavanje i nagrađivanje kompanija koje se ističu u pružanju izuzetnih usluga u oblasti logistike. Ovo je prilika za prepoznavanje vašeg doprinosa u unapređenju logističkih usluga i stvaranju izuzetnog iskustva za krajnje korisnike.

My favourite courier

My favourite courier

Ova jedinstvena nagrada je posvećena kompaniji za “last mile” dostavu koja osvaja srca korisnika svojom brzom, jednostavnom i pouzdanom uslugom. U okviru ove nagrade, istražujemo najbolju kompaniju za last mile dostavu koja se ističe u pružanju izuzetnog iskustva krajnjim korisnicima tokom poslednje faze dostave.

Best shopping app

Best shopping app

Pozivamo vas da se prijavite za “Best Shopping App” i pokažete kako vaša aplikacija postavlja standarde u svetu online šopinga.

Best Digital Campaign

Best Digital Campaign

Ova nagrada posvećena je prepoznavanju i nagrađivanju izuzetne digitalne kampanje koja je uspešno poboljšala vidljivost online poslovanja. Ukoliko vaša digitalna kampanja ističe se po postignućima, kreativnosti i uticaju na online poslovanje, pozivamo vas da se prijavite za “Best Digital Campaign”. Ova nagrada predstavlja izuzetnu priliku za priznanje vaših napora i izvanrednih rezultata koje ste ostvarili u okviru digitalnog marketinga.

Da biste videli kampanju, molimo vas kliknite na logotip kompanije.

Best Sales Supporting Tool

Best Sales Supporting Tool

Nagrađujemo najbolji alat ili uslugu za podršku u prodajnim kampanjama. Otvorena je za prijave kompanija koje pružaju usluge upoređivanja cena, CRM platformi, alate za automatske preporuke i slične usluge. Pozivamo vas da se prijavite za “Best Sales Support Tool”. Ova nagrada predstavlja priliku za prepoznavanje vašeg doprinosa unapređenju prodajnih aktivnosti i pruža mogućnost da delite svoje rešenje sa zajednicom industrije.

Best Agency Supporting Online Sales

Best Agency Supporting Online Sales

Ova nagrada je posvećena prepoznavanju i nagrađivanju najbolje agencije koja pruža podršku online prodaji. Ukoliko vaša agencija doprinosi online prodaji kroz stručnost, uspešne kampanje i kreativne pristupe, pozivamo vas da se prijavite za “Best Agency Supporting Online Sales”. Ova nagrada predstavlja priliku za prepoznavanje vašeg stručnog rada i angažovanja u podršci klijentima u postizanju izvanrednih rezultata u online prodaji.

eCommerce Influencer of the year

eCommerce Influencer of the year

Kategorija koja nagrađuje influensere koji su imali najbolje rezultate u promociji online prodaje, kao i najveće rezultate u samoj prodaji prilikom te vrste promocije.
U ovoj kategoriji glasaju agencije i brendovi koji su najviše sarađivali sa influenserima.